Biden bespreekt ‘rode lijnen’ met Xi Jinping

Joe Biden © Getty Images

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag op de Zuidoost-Aziatische top ASEAN in Cambodja verklaard dat hij al meer tijd heeft doorgebracht met de Chinese president Xi Jinping dan met andere wereldleiders. ‘We moeten gewoon uitzoeken waar de rode lijnen liggen en wat voor ieder van ons het belangrijkste is voor de twee jaar’, aldus Biden.

‘We moeten gewoon uitzoeken waar de rode lijnen liggen en wat voor ieder van ons het belangrijkste is voor de komende twee jaar’, aldus Biden.

Zaterdag had Biden al bekendgemaakt dat de VS en de ASEAN-landen hun diplomatieke banden zullen versterken tot een ‘alomvattend strategisch partnerschap’, omdat de VS de invloed van China in de regio willen beperken.

In 2021 ging China met ASEAN al een gelijkaardig partnerschap aan, maar nu wil Peking nog een stap verder gaan en het strategische partnerschap ‘tot een hoger niveau’ tillen, klinkt het in een persbericht.

Biden zal in de marge van de ASEAN-top ook spreken met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol en de Japanse premier Fumio Kishida.

Partner Content