De twee stonden volgens politiewoordvoerder Patricia Brämer "in contact met een islamistische beweging".

Officiële informatie over hun plannen werd er niet gegeven. Het enige wat de politie wou lossen is dat er geen aanwijzingen waren voor een aanslag in Berlijn zelf.

De krant Der Tagesspiegel schrijft dat er wel indicaties voor een terroristische aanslag in de stad Dortmund (Noord-Rijnland-Westfalen) waren.

Het was de bedoeling om onderdelen van een bom en mogelijk ook wapenonderdelen vanuit München over te brengen naar een moskee van een islamitische cultuurvereniging in Berlijn-Charlottenburg, meldt het blad. Vervolgens moesten de afgewerkte bom en de wapens naar Dortmund gebracht worden. Het is niet duidelijk welk doelwit in die stad geviseerd werd.

In dezelfde krant worden de verachten ook omschreven als een Syriër en een Tunesiër, die zich "in de invloedssfeer van Islamitische Staat bevinden".

Evacuatie

De politie had eerder op de dag een moskee in Berlijn-Charlottenburg doorzocht, maar daar werd niets verdachts gevonden. Ook bij de arrestatie van de mannen in de wijk Britz werden geen wapens of springstoffen ontdekt. Bij hen werd wel een verdacht voorwerp gevonden, waarvoor de ontmijningsdienst werd opgeroepen. Het bleek loos alarm.

Uit voorzorg werden omwonenden tijdens de politieacties geëvacueerd.

De informatie in Der Tagesspiegel werd niet bevestigd door de politie van Berlijn. "We mogen niet communiceren over de veiligheidstoestand in andere deelstaten", luidde het korte commentaar. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen deelt enkel mee dat er een "informatieuitwisseling" heeft plaatsgevonden over "aanwijzingen voor een mogelijke aanslag". Verdere uitleg werd ook daar niet verstrekt.

Sinds de aanslagen in Parijs zijn de Duitse autoriteiten beducht voor een aanslag in hun land. Eerder werd de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland in Hannover op het laatste nippertje afgelast. Later werd gezegd dat in Hannover een aanslag was verhinderd.

(Belga/RR)

De twee stonden volgens politiewoordvoerder Patricia Brämer "in contact met een islamistische beweging". Officiële informatie over hun plannen werd er niet gegeven. Het enige wat de politie wou lossen is dat er geen aanwijzingen waren voor een aanslag in Berlijn zelf. De krant Der Tagesspiegel schrijft dat er wel indicaties voor een terroristische aanslag in de stad Dortmund (Noord-Rijnland-Westfalen) waren. Het was de bedoeling om onderdelen van een bom en mogelijk ook wapenonderdelen vanuit München over te brengen naar een moskee van een islamitische cultuurvereniging in Berlijn-Charlottenburg, meldt het blad. Vervolgens moesten de afgewerkte bom en de wapens naar Dortmund gebracht worden. Het is niet duidelijk welk doelwit in die stad geviseerd werd. In dezelfde krant worden de verachten ook omschreven als een Syriër en een Tunesiër, die zich "in de invloedssfeer van Islamitische Staat bevinden". De politie had eerder op de dag een moskee in Berlijn-Charlottenburg doorzocht, maar daar werd niets verdachts gevonden. Ook bij de arrestatie van de mannen in de wijk Britz werden geen wapens of springstoffen ontdekt. Bij hen werd wel een verdacht voorwerp gevonden, waarvoor de ontmijningsdienst werd opgeroepen. Het bleek loos alarm. Uit voorzorg werden omwonenden tijdens de politieacties geëvacueerd.De informatie in Der Tagesspiegel werd niet bevestigd door de politie van Berlijn. "We mogen niet communiceren over de veiligheidstoestand in andere deelstaten", luidde het korte commentaar. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen deelt enkel mee dat er een "informatieuitwisseling" heeft plaatsgevonden over "aanwijzingen voor een mogelijke aanslag". Verdere uitleg werd ook daar niet verstrekt.Sinds de aanslagen in Parijs zijn de Duitse autoriteiten beducht voor een aanslag in hun land. Eerder werd de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland in Hannover op het laatste nippertje afgelast. Later werd gezegd dat in Hannover een aanslag was verhinderd.(Belga/RR)