Zuster Megan Rice slaagde erin de strenge bewaking van het kerncomplex in Tennessee te omzeilen en brak er samen met twee andere leden van de pacifistische groep 'Transform Now Plowshares' in juli 2012 in.

Het duurde twee uur voor het drietal door de bewakers kon worden opgepakt. In die tijd hadden ze al banners opgehangen, graffitiboodschappen als 'werk voor vrede, niet voor oorlog' achtergelaten en bloed over een gebouw gegooid waar uranium verwerkt werd voor de productie van kernwapens.

Het kerncomplex in Tennessee gold als een van de sterkst beveiligde in de Verenigde Staten. De inbraak leidde tot een volledige herziening van de veiligheidsmaatregelen bij kerncomplexen in het land.

Vijftig keer gearresteerd

Eigenlijk had Rice zelf voor de maximumstraf gevraagd, maar de rechter gaf haar uiteindelijk 35 maanden cel, omdat hij een evenwicht wilde vinden met de vele goede daden die de vrouw in haar leven had verricht. Haar twee kompanen kregen allebei vijf jaar en twee maanden cel.

Toch is de non niet helemaal zo'n heilig boontje. De New York Times schrijft dat ze in haar leven al 50 keer gearresteerd werd. Rice bracht al eens zes maanden achter tralies door nadat ze in 1998 deelnam aan een protest tegen de legerschool 'School of the Americas' in Georgia. Daar leerden Latijns-Amerikaanse soldaten vechten tegen linkse opstandelingen en zouden een aantal van hen mensenrechten geschonden hebben.

Over de inbraak in de kerncentrale zei Rice dat kernwapens het grootste probleem van deze tijd zijn. "Deze 70-jarige industrie is misdadig", citeert de Times haar. "We geven meer uit aan kernwapens dan aan onderwijs, gezondheid, transport, noodhulp en nog een aantal overheidsdepartementen die ik me niet kan herinneren."

Zuster Megan Rice slaagde erin de strenge bewaking van het kerncomplex in Tennessee te omzeilen en brak er samen met twee andere leden van de pacifistische groep 'Transform Now Plowshares' in juli 2012 in.Het duurde twee uur voor het drietal door de bewakers kon worden opgepakt. In die tijd hadden ze al banners opgehangen, graffitiboodschappen als 'werk voor vrede, niet voor oorlog' achtergelaten en bloed over een gebouw gegooid waar uranium verwerkt werd voor de productie van kernwapens.Het kerncomplex in Tennessee gold als een van de sterkst beveiligde in de Verenigde Staten. De inbraak leidde tot een volledige herziening van de veiligheidsmaatregelen bij kerncomplexen in het land.Eigenlijk had Rice zelf voor de maximumstraf gevraagd, maar de rechter gaf haar uiteindelijk 35 maanden cel, omdat hij een evenwicht wilde vinden met de vele goede daden die de vrouw in haar leven had verricht. Haar twee kompanen kregen allebei vijf jaar en twee maanden cel.Toch is de non niet helemaal zo'n heilig boontje. De New York Times schrijft dat ze in haar leven al 50 keer gearresteerd werd. Rice bracht al eens zes maanden achter tralies door nadat ze in 1998 deelnam aan een protest tegen de legerschool 'School of the Americas' in Georgia. Daar leerden Latijns-Amerikaanse soldaten vechten tegen linkse opstandelingen en zouden een aantal van hen mensenrechten geschonden hebben.Over de inbraak in de kerncentrale zei Rice dat kernwapens het grootste probleem van deze tijd zijn. "Deze 70-jarige industrie is misdadig", citeert de Times haar. "We geven meer uit aan kernwapens dan aan onderwijs, gezondheid, transport, noodhulp en nog een aantal overheidsdepartementen die ik me niet kan herinneren."