Assad: ‘VS mag alles verwachten bij inval’

© Reuters
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

De Syrische president Bashar Al-Assad heeft de VS gewaarschuwd dat ze ‘alles’ kunnen verwachten bij een inval. ‘De Syrische regering is niet de enige speler in de regio,’ dreigde hij.

De Syrische president Bashar al-Assad heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor een aanval tegen zijn regime. Hij zei dat Washington ‘alles mag verwachten’ in geval van een militair ingrijpen.

‘U mag alles verwachten’, zei Assad tijdens een interview dat uitgezonden werd door CBS. ‘De Syrische regering is niet de enige speler in de regio. Er zijn verschillende partijen, facties en ideologieën.’ Assad sloot zelfs niet uit dat er chemische wapens zouden ingezet worden, ‘als rebellen, of terroristen in de regio, of iedere andere groep, ze bezitten’.

Volgens Assad heeft de VS geen bewijs van het gebruik van chemische wapens in Syrië. ‘Tot nu toe is er niets getoond’, zei hij. ‘Toon wat je hebt als bewijs aan het publiek.’

Colin Powell

Assad verwees naar de voorstelling van bewijzen door gewezen Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell aan de Verenigde Naties, voorafgaand aan de oorlog in Irak. ‘Het bewijs dat hij toonde, was vals.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content