In de zuidelijke regio Helmand braken afgelopen weekend hevige gevechten uit, na de officiële start zaterdag van de terugtrekking van de laatste 2.500 Amerikaanse soldaten vanop het Afghaans grondgebied. Volgens Austin waren die confrontaties geen verrassing. 'Wat we zien is wat we verwacht hadden: verhoogde druk', klinkt het.

Om het terugtrekkingsproces te beschermen, heeft het Pentagon totaal zes zware bommenwerpers van het type B-52 en twaalf F-18 straaljagers 'gepositioneerd' om indien nodig ondersteuning te bieden.

In de zuidelijke regio Helmand braken afgelopen weekend hevige gevechten uit, na de officiële start zaterdag van de terugtrekking van de laatste 2.500 Amerikaanse soldaten vanop het Afghaans grondgebied. Volgens Austin waren die confrontaties geen verrassing. 'Wat we zien is wat we verwacht hadden: verhoogde druk', klinkt het. Om het terugtrekkingsproces te beschermen, heeft het Pentagon totaal zes zware bommenwerpers van het type B-52 en twaalf F-18 straaljagers 'gepositioneerd' om indien nodig ondersteuning te bieden.