Zowel democraten als republikeinen willen een hervorming van de politie, maar hun standpunten liggen zover uiteen dat een compromis er wellicht niet komt voor het parlementaire reces dat op 3 juli begint. De tekst werd aangenomen met 236 stemmen tegen 181. Drie republikeinen steunden het voorstel van de democraten.

De wettekst wil nekklemmen zonder meer verbieden en wil het makkelijker maken om agenten die zich misdragen aan te pakken. Woensdag hadden de democraten in de Senaat een hervormingsvoorstel van de republikeinen tegengehouden. Ze vinden dat het voostel niet ver genoeg gaat.

Tim Scotte, de enige zwarte republikeinse senator, was de indiener van het voorstel. Samen met president Donald Trump beschuldigt hij de democraten ervan dat ze geen consensus willen voor de verkiezingen van 3 november.

Zowel democraten als republikeinen willen een hervorming van de politie, maar hun standpunten liggen zover uiteen dat een compromis er wellicht niet komt voor het parlementaire reces dat op 3 juli begint. De tekst werd aangenomen met 236 stemmen tegen 181. Drie republikeinen steunden het voorstel van de democraten. De wettekst wil nekklemmen zonder meer verbieden en wil het makkelijker maken om agenten die zich misdragen aan te pakken. Woensdag hadden de democraten in de Senaat een hervormingsvoorstel van de republikeinen tegengehouden. Ze vinden dat het voostel niet ver genoeg gaat. Tim Scotte, de enige zwarte republikeinse senator, was de indiener van het voorstel. Samen met president Donald Trump beschuldigt hij de democraten ervan dat ze geen consensus willen voor de verkiezingen van 3 november.