Londen heeft zijn ambassade in de Iraanse hoofdstad gesloten. Tegenover een publiek in de staat Iowa zei Bachmann dat zij "exact hetzelfde zou doen. We zouden geen ambassade in Iran hebben. Ik zou niet toelaten dat er daar één is".

Probleempje is dat de VS sinds 1980 geen ambassade meer hebben in Teheran. Nadat daar 444 dagen lang ambassadepersoneel gegijzeld was gehouden, heeft Washington alle diplomatieke betrekkingen met Iran verbroken.

Na de uitglijer van Bachmann verspreidde haar campagne een mededeling waarin stond dat het Congreslid deel uitmaakt van de Commissie voor de Inlichtingendiensten en "zich er volledig van bewust" is dat de VS sinds 1980 geen ambassade meer hebben in Teheran. "Zij sprak in de hypothese dat zij, als ze president van de VS zou zijn en als we een ambassade in Iran zouden hebben, dezelfde maatregelen als de Britten zou nemen." (Belga/TE)

Londen heeft zijn ambassade in de Iraanse hoofdstad gesloten. Tegenover een publiek in de staat Iowa zei Bachmann dat zij "exact hetzelfde zou doen. We zouden geen ambassade in Iran hebben. Ik zou niet toelaten dat er daar één is". Probleempje is dat de VS sinds 1980 geen ambassade meer hebben in Teheran. Nadat daar 444 dagen lang ambassadepersoneel gegijzeld was gehouden, heeft Washington alle diplomatieke betrekkingen met Iran verbroken. Na de uitglijer van Bachmann verspreidde haar campagne een mededeling waarin stond dat het Congreslid deel uitmaakt van de Commissie voor de Inlichtingendiensten en "zich er volledig van bewust" is dat de VS sinds 1980 geen ambassade meer hebben in Teheran. "Zij sprak in de hypothese dat zij, als ze president van de VS zou zijn en als we een ambassade in Iran zouden hebben, dezelfde maatregelen als de Britten zou nemen." (Belga/TE)