Actiedag 12-12 tegen honger in Oost-Afrika

© EPA

Naar aanleiding van de nationale actiedag van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties 12-12 zijn vandaag een twintigtal acties georganiseerd om geld in te zamelen.

Naar aanleiding van de nationale actiedag van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties 12-12 tegen de hongersnood in de Hoorn van Afrika zijn vandaag een twintigtal acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de hongerlijdende bevolking. Woordvoerder Erik Todts verwacht nog meer acties in de komende weken.
“Vandaag zal geen grote bedragen opleveren, maar de voorbije dagen zijn nog acties aangekondigd voor de komende dagen en weken”, zegt Todts, die zelf een paar acties bijwoonde.

Op de agenda stond onder meer de verkoop van aarbeientaart in Antwerpen, en in Limburg liep een journalist van zijn werkplaats naar huis voor 12-12, een tocht van 35 kilometer.

Vrijdag stond de teller van de actie nog op 7,4 miljoen euro, maar het streefcijfer van 10 miljoen euro moet volgens Todts haalbaar zijn. De nationale actiedag moet ertoe bijdragen dat de problematiek blijft leven, zegt hij. Hij hoopt ook dat de scholen zich in september zullen engageren. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content