Aanval op Chinees consulaat in Pakistaanse stad Karachi: zes doden

Uitgebrande voertuigen aan het Chinese consulaat in Karachi © Belga Image

Pakistaanse veiligheidsdiensten hebben drie aanvallers gedood die geprobeerd hebben het Chinese consulaat in de Zuid-Pakistaanse havenstad Karachi te bestormen. De aanval is voorbij, aldus de politie. Ook twee agenten en een privébewaker zijn omgekomen in de aanval.

‘De situatie is nu onder controle. Alle aanvallers zijn dood’, aldus Ameer Sheikh, hoofd van de politie in Karachi. ‘We voeren nu een opkuisoperatie uit.’

Volgens het politiehoofd raakte niemand van het consulaat gewond.

Vrijdagochtend 9.30 uur lokale tijd waren eerst een explosie en daarna schoten te horen in Clifton, een exclusieve woonbuurt in Karachi. Drie aanvallers probeerden het consulaat te bestormen. Een van hen is nog buiten het consulaat gedood, de twee anderen raakten tot in de visa-afdeling van het consulaat en zijn daar gedood, aldus Ameer Sheikh. Op televisiebeelden was een zware rookwolk boven het gebied te zien.

In de buurt bevinden zich andere diplomatieke vestigingen, zoals het Russische consulaat. De ordediensten zetten de omgeving dan ook af.

Tot dusver eiste niemand de aanval op. Chinese burgers en infrastructuurprojecten zijn in het verleden al meermaals aangevallen door islamistische en nationale militanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content