"Wij weten hoegenaamd niet wie de daders zijn van deze aanslag. De informatie omtrent de daders en de naam van hun organisatie is helaas onjuist", zei de bewindsman.

Hij ging met deze onverwachte en extreem verbijsterende verklaring in tegen president Recep Tayyip Erdogan. Die had zondag een "jongere tussen 12 en 14 jaar" en "waarschijnlijk" terreurorganisatie Islamitische Staat met de vinger gewezen.

Yildirim verwierp "geruchten" volgens dewelke de aanslag door een kind kon zijn gepleegd. Hij hamerde erop dat de veiligheidsdiensten nog altijd uitpluizen wie de schuldigen zijn. "Wij zullen hen die achter deze aanval zitten, vinden. Daarover bestaat geen twijfel", zei de premier. (Belga/JH)

"Wij weten hoegenaamd niet wie de daders zijn van deze aanslag. De informatie omtrent de daders en de naam van hun organisatie is helaas onjuist", zei de bewindsman. Hij ging met deze onverwachte en extreem verbijsterende verklaring in tegen president Recep Tayyip Erdogan. Die had zondag een "jongere tussen 12 en 14 jaar" en "waarschijnlijk" terreurorganisatie Islamitische Staat met de vinger gewezen. Yildirim verwierp "geruchten" volgens dewelke de aanslag door een kind kon zijn gepleegd. Hij hamerde erop dat de veiligheidsdiensten nog altijd uitpluizen wie de schuldigen zijn. "Wij zullen hen die achter deze aanval zitten, vinden. Daarover bestaat geen twijfel", zei de premier. (Belga/JH)