Aanhangers Morsi roepen op tot massademonstratie vrijdag

© Reuters

De aanhangers van de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi hebben de bevolking opgeroepen tot een ‘miljoenenmensenmars’.

De aanhangers van de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi hebben de bevolking opgeroepen tot een massale demonstratie op vrijdag 12 juli in Caïro. Vrijdag is de dag van het gebed en gedurende de Arabische Lente vaak een dag waarop massale protesten uitbraken. Met de ‘miljoenenmensenmars’ willen ze hun eis kracht bijzetten om de door het leger afgezette president weer te installeren. Dat meldde de krant al-Ahram.

Tot de demonstratie onder het motto “miljoenenmensenmars” riep een alliantie op van voornamelijk Moslimbroeders.

Het is nog steeds niet duidelijk waar de gewezen president zich ophoudt. Sinds zijn afzetting wordt hij door het leger op een onbekende plaats en zonder aanklacht vastgehouden. Volgens Buitenlandse Zaken in Caïro bevindt hij zich op “een veilige plaats” en wordt hij “waardig behandeld”. “Voor zijn eigen veiligheid en de veiligheid van het land is het beter hem vast te houden”.

Intussen zullen de Verenigde Staten zoals oorspronkelijk gepland vier gevechtsvliegtuigen van het type F-16 aan Egypte leveren. Dat berichtte de BBC op gezag van Amerikaanse regeringsambtenaren. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content