Een boot van de Egyptische marine, die in de Middellandse Zee ligt, is woensdag het doelwit geworden van een "terroristische" aanval. Acht militairen zijn vermist, meldt het Egyptische leger. Sinds de verkozen president Mohammed Morsi in juli 2013 door het leger werd afgezet, is het aantal aanvallen op de veiligheidsdiensten toegenomen, maar deze aanval op zee is ongezien.

Versterking luchtmacht

Het leger meldt in een communiqué dat vier boten die gebruikt werden door de aanvallers vernield zijn, en dat 32 vermoedelijke activisten opgepakt zijn. Het leger voegde daar later aan toe dat het om een "terroristische" aanval ging.

Eerder meldde het officiële persbureau Mena dat het marineschip vuur vatte tijdens een gevecht, 70 kilometer voor de kust van de Egyptische provincie Damietta, in het noordoosten van het land. Nog volgens Mena is de luchtmacht ter versterking gekomen. "Dankzij de reddingsoperatie zijn vijf gewonde soldaten overgebracht naar een militair hospitaal", aldus het leger. "Acht leden van de bemanning zijn nog altijd vermist. De zoektocht gaat door."

Bloedige repressie

Het is op dit moment nog niet duidelijk waarom het schip zich zo ver van de kust bevond, of dat het gaat om een patrouille waarvan de aanvallers op de hoogte waren. Volgens een militaire bron gebruikten de aanvallers "vissersbootjes" en beschikten ze waarschijnlijk niet over zware artillerie.

Aanvallen op de veiligheidstroepen worden het vaakst opgeëist door jihadi's die zeggen te handelen in een reactie op de bloedige repressie van de aanhangers van Morsi. Daarbij zijn meer dan 1.400 doden gevallen. In het verleden zijn al vaker drugstrafikanten en mensenhandelaars gevat door het Egyptische leger. (Belga/WB)

Een boot van de Egyptische marine, die in de Middellandse Zee ligt, is woensdag het doelwit geworden van een "terroristische" aanval. Acht militairen zijn vermist, meldt het Egyptische leger. Sinds de verkozen president Mohammed Morsi in juli 2013 door het leger werd afgezet, is het aantal aanvallen op de veiligheidsdiensten toegenomen, maar deze aanval op zee is ongezien.Het leger meldt in een communiqué dat vier boten die gebruikt werden door de aanvallers vernield zijn, en dat 32 vermoedelijke activisten opgepakt zijn. Het leger voegde daar later aan toe dat het om een "terroristische" aanval ging. Eerder meldde het officiële persbureau Mena dat het marineschip vuur vatte tijdens een gevecht, 70 kilometer voor de kust van de Egyptische provincie Damietta, in het noordoosten van het land. Nog volgens Mena is de luchtmacht ter versterking gekomen. "Dankzij de reddingsoperatie zijn vijf gewonde soldaten overgebracht naar een militair hospitaal", aldus het leger. "Acht leden van de bemanning zijn nog altijd vermist. De zoektocht gaat door." Het is op dit moment nog niet duidelijk waarom het schip zich zo ver van de kust bevond, of dat het gaat om een patrouille waarvan de aanvallers op de hoogte waren. Volgens een militaire bron gebruikten de aanvallers "vissersbootjes" en beschikten ze waarschijnlijk niet over zware artillerie. Aanvallen op de veiligheidstroepen worden het vaakst opgeëist door jihadi's die zeggen te handelen in een reactie op de bloedige repressie van de aanhangers van Morsi. Daarbij zijn meer dan 1.400 doden gevallen. In het verleden zijn al vaker drugstrafikanten en mensenhandelaars gevat door het Egyptische leger. (Belga/WB)