47 vrouwen en kinderen afgeslacht in Homs

© Reuters

Bij vergeldingsacties van Syrische troepen in de stad Homs kwamen minstens 47 mensen om het leven.

Op een recent opgedoken video zijn de dode lichamen van 47 Syrische burgers te zien. Tussen de lijken bevonden zich voornamelijk vrouwen en kinderen. Sommige lichamen vertoonden sporen van wurging, anderen van messteken. “De meeste lichamen droegen sporen van foltering, sommigen werden levend begraven en andere werden afgeslacht met messen” vertelt activist Omar Homsi.

‘Het werk van terroristische bendes’

De Syrische staatstelevisie ontkende de slachting niet, maar zei dat de gruwelijkheden het werk waren van gewapende terroristische bendes. Die zouden burgers ontvoerd, gedood en gefilmd hebben om internationale gemeenschap op te zetten tegen Syrië.

Spoedvergadering van de VN-veiligheidsraad

De meeste doden vielen in de wijk Karam al-Zeitoun. Die werd onder vuur genomen omdat oppositieleden zich er nog zouden verschuilen. Als reactie op het bloedbad vroeg de Syrische Nationale Raad, de belangrijkste oppositiebeweging in Syrië, om een spoedvergadering van de VN-veiligheidsraad.

Kofi Annan bracht als speciale gezant van de Verenigde Naties nog een bezoek aan de Syrische hoofdstad Damascus. Hij sprak er met dictator Bashar al-Assad in de hoop een wapenstilstand en meer toegang voor hulpverenigingen te bereiken. Het gesprek bracht echter weinig op. Ook Rusland riep afgelopen weekend op om het geweld te stoppen.

De afgelopen elf maanden vielen er volgens de VN al meer dan 7.500 doden, waaronder 500 kinderen. (BELGA/PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content