3 maanden cel voor beledigen prins Albert van Monaco

Prins Albert van Monaco, omhelst echtgenote Charlene, nadat hij met zijn team een petanquetrofee heeft gewonnen © Reuters

Een man, die vorige week in het gerechtsgebouw had gezegd dat hij ‘pist op de prins en zijn familie’, is in Monaco wegens majesteitsschennis veroordeeld tot 3 maanden opsluiting.

De 28-jarige man, Tunesiër van nationaliteit, maar opgegroeid in het Franse Nice, kwam naar een annex van de rechtbank in Monaco om een adreswijziging door te geven.

De procedure verliep niet naar zijn wens en de man begon te schelden. Volgens de krant Monaco Matin ging dat als volgt: “Ik wil mijn geld terug. Ik ben moslim. Ik houd me aan de sharia. Ik snijd iedereen de keel over als schapen”.

Toen iemand hem aanmaande tot kalmte verlegde hij zijn aandacht naar de prinsen van het landje. “Ik pis op de prins en op de prinselijke familie”.

‘Misbegrepen’

Zes dagen na de feiten verscheen de man in handboeien voor de rechter,. Niet omwille van het dreigement naar “iedereen” maar omdat hij de prins en diens familie had beledigd. Hij pleitte een misverstand. Het was nooit zijn bedoeling geweest de prins of diens familie te beledigen.

De procureur vorderde 8 dagen met uitstel plus een boete van 1.000 euro, maar de rechter deed daar een flinke scheut bovenop. Drie maanden effectief.

De man is in Frankrijk al ettelijke keren met het gerecht in aanraking gekomen.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content