Dat beweerde de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian op de nieuwszender France24.

De minister gaf tijdens het gesprek wel aan dat het gaat om een dodental dat "bij benadering" correct is. "Er is al enige tijd geen groot offensief meer van Daesh (de Arabisch afkorting voor IS)", benadrukt de minister verder. "We bevinden ons in een situatie van grote kwetsbaarheid van Daesh, maar we moeten erg voorzichtig blijven."

12.000 buitenlanders

"Ik denk dat ze door onze interventies kleiner zijn geworden en door elkaar zijn geschud", zei hij nog. "Maar ze zijn ook al gewend aan de nieuwe situatie."

Le Drian schat dat momenteel zowat 35.000 rebellen meestrijden aan de zijde van Islamitische Staat (IS). Daarvan zouden er minstens 12.000 gerekruteerd zijn in het buitenland.

(Belga/RR)

Dat beweerde de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian op de nieuwszender France24.De minister gaf tijdens het gesprek wel aan dat het gaat om een dodental dat "bij benadering" correct is. "Er is al enige tijd geen groot offensief meer van Daesh (de Arabisch afkorting voor IS)", benadrukt de minister verder. "We bevinden ons in een situatie van grote kwetsbaarheid van Daesh, maar we moeten erg voorzichtig blijven." "Ik denk dat ze door onze interventies kleiner zijn geworden en door elkaar zijn geschud", zei hij nog. "Maar ze zijn ook al gewend aan de nieuwe situatie." Le Drian schat dat momenteel zowat 35.000 rebellen meestrijden aan de zijde van Islamitische Staat (IS). Daarvan zouden er minstens 12.000 gerekruteerd zijn in het buitenland. (Belga/RR)