16-jarige onthoofdt klasgenootje voor de kick

© BELGAIMAGE

In Japan heeft een 16-jarig schoolmeisje een klasgenootje onthoofd. Ze heeft daarover geen berouw en zegt dat ze het deed voor de ervaring.

In Japan heeft een 16-jarige scholiere een van haar klasgenootjes onthoofd, gewoon voor de kick en de ervaring. De feiten speelden zich af in Sasebo, in de prefectuur Nagasaki. De moordenares ging bijzonder driest tewerk: ze wurgde en sloeg het slachtoffer, sneed een arm en het hoofd af en veroorzaakte ook een buikwonde. De 16-jarige heeft de feiten inmiddels bekend, maar toonde geen greintje berouw.

“Ik wilde iemand doden… om te zien” wat dat zou doen, aldus de Japanse volgens diverse media. De identiteit van het meisje werd omwille van haar leeftijd niet bekendgemaakt. De scholiere zou in elk geval met voorbedachten rade hebben gehandeld aangezien ze op voorhand de nodige werktuigen aanschafte. Ze zal psychiatrisch worden onderzocht.

De politie zal bij verschillende doe-het-zelfzaken langsgaan in een poging om vast te stellen wanneer de dader het materiaal aankocht. Daarnaast worden ook vier berichten bekeken die de scholiere op een internetforum postte. Een van die berichten bevatte een foto van een bebloed hand.

De beelden werden ongeveer twee uur na de vermoedelijke misdaad online gezet. De twee meisjes waren vriendinnen en hadden samen enkele uren doorgebracht. De moord werd gepleegd in het appartement van de moordenares, die alleen woonde. Volgens getuigen was de moeder van het meisje overleden, en is haar vader hertrouwd. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content