Website Filip Dewinter gehackt ‘door radicaal islamitische groep’

© /

De website van Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter is gehackt door “Akincilar”, zo liet het kopstuk van extreemrechts zelf weten via Twitter.

Op de website staat een foto van Dewinter die met een exemplaar van de Koran zwaait in het halfrond van de Kamer. Daar noemde hij het boek onlangs nog “de reden van heel wat onheil, de bron van alle kwaad, een license to kill”. Over de foto is door Akincilar een verbodsteken geplaatst, met daaronder teksten als “Indeed the evil upon this world is not because of our holy religion! It is the filthy thoughts of racism that leaks from your brains.” (Het kwaad in de wereld is niet omwille van onze heilige religie! Het zijn de vuile gedachten van racisme die uit jouw brein sijpelen)

“Akincilar is een radicaal islamitische groep uit Turkije”, zegt Dewinter zelf. “Zij hebben ook de website van Charlie Hebdo gehackt na de publicatie van cartoons over Mohammed.” Het VB-kopstuk ziet in de tekst op zijn website ook “een duidelijke bedreiging aan mijn adres” en zegt een klacht te zullen indienen.

“Vrije meningsuiting geldt niet voor wie islamkritisch is”.

Cavalerie

De hackers verwijzen naar het Ottomaanse rijk, naar de oumma (de gemeenschap van moslimgelovigen) en naar Akincilar.

Volgens deredactie.be is Akincilar, de naam van een plaats is Turkije, een verwijzing naar irreguliere lichte cavalerie die door de Ottomaanse heersers gebruikt werd om angst te zaaien in grensgebieden onder meer door plundering. “Zij werden vaak ook als eerste in de strijd geworpen”.

De hackers verwijzen nergens naar IS of Al-Qaeda.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content