Waalse komiek parodieert De Wever: ‘Met N-VA zullen Walen mooie villa hebben met Willems-veranda, twee Duitse wagens en labrador’

André Lamy © RTL
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Het kon niet uitblijven: de videoboodschap van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de Franstaligen heeft een Waalse parodie gekregen. Onder de titel ‘De Keizer van Vlaanderen’ lacht de in het zuidelijke landsgedeelte bekende imitator en komiek André Lamy met de beloftes van De Wever.

‘Beste werklozen, luieriken, homoseksuelen, junkies en gevaarlijke hiphopdansers. Beste intellectueel beperkte Franstalige landgenoten, wij hebben goede bedoelingen met jullie,’ klinkt het.

‘Schenk mij vertrouwen. Bart wil alleen maar het beste voor jullie. Met de N-VA aan het roer zullen jullie net zo rijk worden zoals wij, de goede Vlamingen. Jullie zullen allemaal een mooie villa hebben met een veranda van Willems, twee grote Duitse wagens en een labrador.’

‘Ellendige Walen, ik hou van jullie. Vertrouw mij.’


Le message de Bart Lamy De Wever !

Twitterdebuut

Hoewel hij zich altijd tegen het medium heeft gekant, maakte De Wever gisteren een opgemerkt debuut op de microblogdienst Twitter. Hij stuurde een filmpje de wereld in waarin hij zich rechtstreeks richt tot de Franstaligen, naar eigen zeggen omdat premier Elio Di Rupo (PS) elk debat met hem weigert. De N-VA-voorzitter benadrukt dat zijn partij het beste met de Walen voorheeft en wil dat ‘we er allemaal op vooruitgaan, zowel Franstaligen als Vlamingen’. Bekijk de video van De Wever:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content