VW toont topversie ID.7 

VW toont de GTX-versie van de grote ID.7 die een sportiever karakter krijgt.
Gert Verhoeven

Precies twee weken geleden onthulde Volkswagen zijn eerste zuiver elektrische topmodel en nu is het al de beurt aan de meest sportieve GTX-afgeleide van deze ruime elektrische berline.

De nieuwe sportieve en vooral elektrische berline zal al na de zomer op de IAA in München worden voorgesteld. Net als de andere GTX-modellen claimt deze ID.7 GTX de topversie te zijn die er niet enkel sportiever uitziet, maar ook potige prestaties belooft voor een comfortabele reisberline. Deze GTX-versie komt eveneens met vierwielaandrijving door gebruik te maken van twee motoren, verdeeld over de voor- en de achteras. 

Het nieuwe GTI?

Met de sportiever georiënteerde GTX-modellen wil Volkswagen een dynamisch afwerkingsniveau bieden in het elektrische ID-gamma. Eerder werd ook al een GTX-afgeleide van de ID.4 en de ID.5 gelanceerd. GTX zou met een beetje goede wil het suffix GTI uit de jaren tachtig kunnen vervangen, waarbij GT voor GranTurismo staat en de X op de vierwielaandrijving slaat.

Los van de betere prestaties omwille van het extra vermogen en de integrale aandrijving wordt de sportieve sfeer ook in het interieur doorgetrokken met contrasterende rode stiknaden van de stoelen, het dashboard en de deurpanelen. Je herkent de GTX aan de elementen met zwarte hoogglans op het koetswerk in combinatie met de donkergetinte ruiten. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content