‘Vrouw verkracht in opvangcentrum asielzoekers’

© VTM Nieuws

Een 16-jarige niet-begeleide Afghaanse asielzoeker wordt verdacht van verkrachting van een medewerkster van een opvangcentrum in Menen.

De feiten gebeurden woensdag in een opvangcentrum van het Rode Kruis in Menen. Het slachtoffer werkt bij de cateraar die levert aan het opvangcentrum. Toen de vrouw in de kelder voorraad ging halen, werd ze verkracht door de tiener, meldt VTM Nieuws. Voor de verkrachting zou de jongen het slachtoffer al verbaal lastiggevallen hebben.

Het parket bevestigt de aangifte van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Omdat de voogd van de niet-begeleide minderjarige in Gent woont, zijn de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de jeugdrechtbank in Gent bevoegd. “De vrouw gaf aan in de instelling aangerand en verkracht te zijn door een minderjarige bewoner van het centrum”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

“De verdachte, een 16-jarige jongen, werd gearresteerd en uitgebreid verhoord. Hij werd vrijdag voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent, die besliste hem te laten overbrengen naar de gesloten instelling in Everberg.” (Belga/TE)

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content