Vrouw overgoten met zuur: Delhaize ontving mails waarin klanten bedreigd worden

© Belga

Vrijdagochtend werd aan een Delhaize-vestiging in Antwerpen een poetsvrouw aangevallen met een zuur product. Nu blijkt dat de supermarktketen dreigbrieven kreeg waarin gedreigd werd met zuuraanvallen op klanten. De briefschrijver, die voortvluchtig is, heeft de aanval opgeëist.

Op het Antwerpse Zuid is vrijdagochtend een 52-jarige vrouw door een man aangevallen met een zuur product. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar, de dader wordt nog opgespoord. De vrouw wilde op het moment van de aanval net een supermarkt van Delhaize binnengaan om er voor openingstijd te gaan poetsen.

De feiten speelden zich omstreeks 07.30 uur af in de Museumstraat, in de inkomhal van de supermarkt. De aanvaller gooide een zuur goedje naar de vrouw en liep dan weg. Het slachtoffer raakte niet alleen zwaar verbrand door het product, maar liep ook interne verwondingen op.

De politie heeft ondertussen beelden vrijgegeven van de dader:

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Dreigbrieven

In een Engelse tekst, op 8 december gericht aan Delhaize en Belga, werd gewaarschuwd voor zuuraanvallen op klanten van Delhaize. “Kunt u zich de sociale en financiële kosten inbeelden als vijf mensen zwavelzuur in hun gezicht gegooid zouden krijgen”, stond er.

In een andere verwarrende e-mail van hetzelfde adres tien dagen later is sprake van “drie nieuwe targets in Charleroi, een vrouw en twee kinderen”. De briefschrijver vraagt “de kaarten naar premium te upgraden”, maar het is niet duidelijk waar hij precies op aanstuurt.

De briefschrijver heeft de aanvallen intussen ook opgeëist. Dat is door het parket bevestigd.

Vrouw overgoten met zuur: Delhaize ontving mails waarin klanten bedreigd worden
© Belga

Federaal parket

Belga heeft de e-mails doorgespeeld aan de federale gerechtelijke politie, die vroeg om er niet over te berichten om het onderzoek niet te schaden. “Belga heeft die vraag toen ook zeer bewust gerespecteerd. Omdat de feiten van vrijdagochtend mogelijk toch verband houden met die bewuste dreigmails, vinden we het nu onze plicht om er toch over te berichten”, zegt Belga-hoofdredacteur Hans Vandendriessche.

De openbare omroep VRT meldt dat het federaal parket het incident van vrijdag onderzoekt, maar dat wordt door een woordvoerder ontkend. Zowel het Antwerpse als het Brusselse parket willen vrijdag officieel geen enkele commentaar kwijt. Bij het Brusselse parket liep al een onderzoek naar de dreigbrieven die Delhaize had ontvangen.

Extra bewaking

Delhaize heeft ondertussen gereageerd op de zaak. Om de veiligheid van de klanten en het personeel te garanderen, wordt extra bewaking ingezet.

(Belga/TE/ JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content