‘Volgende week akkoord federale regering’

© Belga

De federale coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hopen nog steeds in de loop van volgende week tot een akkoord te komen. Daarvoor moeten nog knopen worden doorgehakt over de begroting en de ministerposten.

De federale coformateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) zetten voorlopig hun discrete contacten met de partijvoorzitters voort. De bedoeling is nog steeds om in de loop van volgende week tot een akkoord te komen. Op die manier kan het begrotingswerk voor midden oktober aan de Europese Commissie worden overgemaakt.

Naast de begroting moeten er ook nog rond de ministerposten knopen worden doorgehakt. De naam die het vaakst blijft circuleren voor de post van eerste minister is Charles Michel.

Over de begroting doen nog steeds verschillende pistes de ronde. Mogelijk nemen de onderhandelaars hun toevlucht tot een indexsprong, een meerwaardebelasting op vermogen of een stijging van de btw om de rekening te doen kloppen.

Volgens de strategie is er pas een akkoord als er een akkoord is over alle onderdelen. De coformateurs werken deze week in grote discretie. De kans dat ze hun onderhandeling nog terugbrengen naar het, veel zichtbaarder, voorzitterschap van de Kamer is klein. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content