Voetbal: AA Gent-Zulte Waregem en Lokeren-Oostende in halve finale Beker

Blije gezichten bij Zulte Waregem: de halve bekerfinale wenkt © BELGA
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

In het voetbal zitten de kwartfinales van de Beker erop. Gaan door: Zulte Waregem, Lokeren, Oostende en AA Gent. Doen niet meer mee: bekerhouder Racing Genk en de laatste tweedeklasser, Westerlo.

Zulte Waregem verloor met 3-2 bij Cercle Brugge, dat in de tweede helft nog sterk kwam opzetten. Waregem had de heenwedstrijd echter met 1-0 gewonnen en mag dus verder naar de halve finale.

In die halve finale ontmoet Zulte Waregem AA Gent. Dat had dinsdag een strafschoppenreeks nodig om KV Kortijk klein te krijgen. Kortrijk haalde het na verlengingen met 1-0, maar had daar niks aan, omdat de heenmatch in Gent met dezelfde score geëindigd was. De penaltyreeks eindigde met 4-5.

Lokeren haalde het met 4-2 tegen Westerlo. Dat ging bepaald niet zonder moeite, want de laatste overlevende tweedeklasser leidde diep in de tweede helft nog met 0-2. Lokeren had eerder met 0-1 gewonnen in Westerlo.

De Waaslanders komen in de halve finale uit tegen KV Oostende. Dat stuntte tegen bekerhouder Racing Genk. Oostende haalde het na verlengingen met 1-0. De heenwedstrijd was op een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd.