‘Vlaanderen pleegt schuldig verzuim inzake Antwerpse verkeersdoden’

© Belga

Vorig jaar vielen in Antwerpen twintig verkeersdoden, of zeven meer dan in 2011. Volgens Groen zijn de zwarte punten van het verkeer bekend, maar worden ze niet aangepakt. ‘Dit is schuldig verzuim.’

Vorig jaar vielen in Antwerpen twintig verkeersdoden, of zeven meer dan in 2011. Volgens Groen zijn de zwarte punten van het verkeer bekend, maar worden ze niet aangepakt. ‘Dit is schuldig verzuim’, klinkt het in De Morgen.

Vlaanderen komt zijn belofte om de verkeersveiligheid in Antwerpen te verbeteren niet na, klaagt Groen aan. “We weten al jaren waar de meeste ongevallen gebeuren”, zegt Marij Preneel, districtsvoorzitter van Borgerhout. “Het probleem is dat het gros van de gevaarlijke wegen niet door de stad maar door het Vlaams Gewest beheerd wordt. Dat
belooft al jaren ze één voor één weg te werken. Maar het gaat voor geen meter vooruit.”

Van de 46 bekende zwarte punten liggen er 44 op een gewestweg; die zijn goed voor bijna de helft van alle ongevallen. Het is de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid (PCV) die dit soort problemen moet verhelpen met kleine ingrepen. “Met die instantie loopt het van kwaad naar erger”, zegt Preneel.

Van de 116 dossiers die sinds 2006 werden ingediend bij de PCV zijn er amper 25 uitgevoerd; 46 dossiers hebben een ja gekregen maar wachten nog op uitvoering. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content