Vlaamse regering trekt 20 miljoen euro uit voor aanpak resterende zwarte punten

© Belga Image

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trekt 20 miljoen euro uit om de zwarte verkeerspunten sneller veiliger te maken. Maandag was er nog een dodelijk ongeval op een dergelijk punt in Oostakker.

Onder meer de Fietsersbond eiste na het ongeval, waarbij een meisje van zestien om het leven kwam, dat de zwarte punten zonder verwijl zouden worden aangepakt. Het kruispunt in Oostakker stond immers al sinds 2002 gekend als een zwart punt.

Volgens Ben Weyts blijven er van de historische lijst met zwarte punten nog 22 over, waarvan er momenteel vijf worden heraangelegd. Om de resterende punten aan te pakken was al 50 miljoen euro ingeschreven, maar om het sneller te laten gaan wordt nog eens 20 miljoen extra uitgetrokken.

De oppositie neemt het niet dat Weyts de verantwoordelijkheid voor het kruispunt in Oostakker naar de stad Gent doorschuift. ‘Als je zelf maar 5 van de 22 aangekondigde zwarte punten hebt weggewerkt, is het uitdelen van de zwarte piet aan de lokale besturen niet netje’s, vindt Björn Rzoska van Groen.

Partner Content