Vlaamse partijen dringen aan op snelle begroting

Zowel de toekomstige coalitiepartners CD&V, sp.a en Open Vld als toekomstige oppositiepartijen N-VA en Groen! dringen aan op een snelle begroting. “Desnoods moeten we dag en nacht vergaderen”, klinkt het.

Zowel de toekomstige coalitiepartners CD&V, sp.a en Open Vld als toekomstige oppositiepartijen N-VA en Groen! dringen aan op een snelle begroting.

“Desnoods moeten we dag en nacht vergaderen om voor het einde van het jaar een begroting gestemd te hebben”, stelde CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert zondag in De Zevende Dag op Eén.

Open Vld-collega Gwendolyn Rutten herinnerde eraan dat Open Vld bij de start van de onderhandelingen gepleit had voor socio-economische onderhandelingen parallel met de communautaire onderhandelingen. Ze geeft de onderhandelaars nog 10 dagen om een begroting bij het parlement in te dienen. Elke week dat er geen akkoord is, stijgt het cijfer van de besparingen, stelde Rutten vast.

“Geen voorlopige twaalfden”

Sp.a’er John Crombez, die weinig begrip had voor de onderhandelingspauze dit weekend, benadrukt dat voorlopige twaalfden geen oplossing zijn. Kamerlid Jan Jambon (N-VA) ging nog een stap verder en wees erop dat voorlopige twaalfden een zeer slecht signaal voor Europa en de internationale markten zouden zijn.

Het voorstel van Jambon dat de ontslagnemende regering de begroting nog zou opstellen, kreeg geen steun van de andere partijen. Jambon zegt wel dat ook N-VA bereid is een begroting te steunen die zou uitgaan van de Europese voorstellen en geen lastenverhogingen voorstaat. (Belga/VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content