‘Vlaams Belang is natuurlijke partner van N-VA’ (Annemans)

Gerolf Annemans © Belga

Hoewel Vlaams Belangvoorzitter Gerolf Annemans benadrukt dat hij niet gefocust is op een partnerschap met de N-VA, stelt hij dat het Vlaams Belang de natuurlijke partner van de N-VA is.

“Telkens de N-VA een partnerschap met andere partijen heeft nagestreefd, is dat op een mislukking uitgedraaid. Een sterke N-VA zonder een sterk Vlaams Belang heeft dus geen zin”, zo zei hij in de rand van de voorstelling van het Europa-manifest van de partij.

Volgens Annemans is hij er sinds zijn verkiezing als nieuwe partijvoorzitter in geslaagd om het schip Vlaams Belang los te trekken. Hij verwijst daarvoor naar het sociaaleconomisch congres, het Brussel-manifest en nu weer het Europa-manifest. “De partij is van de zandbank losgetrokken naar open zee”, omschreef hij de operatie.

Het Vlaams Belang moet volgens hem een zweeppartij zijn die verandering naar voor wil brengen. Over een verkiezingsresultaat voor volgend jaar wil hij zich niet uitspreken. Hij beperkt zich tot een vork van tien tot vijftien procent. “Met minder kan je geen echte zweeppartij zijn”, vond hij.

De partijraad van het Vlaams Belang heeft afgelopen zaterdag de procedure van de lijstvorming opgestart. De voorzitter heeft het mandaat gekregen om consultatieronde te houden. De partijraad van november zou dan de belangrijkste plaatsen op de verschillende lijsten vastleggen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content