Video: Ook Obama praat tegen zijn spiegelbeeld en houdt van selfies

Ook Barack Obama houdt van selfies. © Buzzfeed

Jawel, ook de Amerikaanse president Barack Obama houdt van selfies, oefent zijn speeches voor de spiegel en gebruikt zelfs het woord ‘Yolo’. Althans toch in dit filmpje waarin hij jongeren probeert te overtuigen een gezondheidsverzekering aan te gaan.

De Amerikaanse president Barack Obama probeert op een erg ludieke en originele manier jonge burgers ervan te overtuigen zich aan te sluiten bij Obamacare.

In een promotievideo verspreid door (en helemaal naar de stijl van) de nieuwswebsite Buzzfeed toont de Amerikaanse president, dat ook hij maar een mens is en doet hij wat iedereen wel eens doet in zijn vrije tijd. Zo oefent hij zijn speech voor een spiegel, waarbij hij ettelijke malen struikelt over het woord ‘february’, test hij uit welke glimlach hem het best afgaat en juicht hij bij een imaginair basketbaldoelpunt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het concept van de video is ‘Obama tonen net voor de aanvang van een interview.’ Maar de interviewer laat op zich wachten, zodat Obama enkele vrije minuten heeft voor zichzelf. In plaats van serieus dossiers door te nemen, zoals je zou verwachten van een president, gedraagt hij zich eerder als een speelvogel. Met een selfiestok oefent hij zijn mooiste glimlach en stoer poseert hij met de zonnebril van vicepresident Joe Biden.

De bedoeling van de video is jongeren ervan overtuigen om zich in te schrijven voor Obacare nog voor de deadline van 15 februari vervalt. ‘In veel gevallen kun je al verzekerd zijn voor minder dan 100 dollar per maand’, is dan ook een van de zinnen die Obama al lachend zegt tegen zijn spiegelbeeld.

Het is niet de eerste keer dat het Witte Huis experimenteert met mediastrategieën om op een luchtigere manier veel Amerikanen te bereiken. Zo was Obama de eerste president die verscheen in comedyshows. En ook dit filmpje was geen domme zet van het Witte Huis. Een uur nadat de video online werd geplaats, was hij al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content