Vicepremier Vande Lanotte gaat vrijuit in corruptiedossier

© Belga

Na twee jaar onderzoek heeft het parket van Brugge besloten dat vicepremier Johan Vande Lanotte geen “belangenneming” heeft gepleegd bij een miljoenencontract voor de haven van Oostende.

Het parket van Brugge heeft geoordeeld dat Vande Lanotte geen ‘belangenneming’ pleegde bij een miljoenencontract voor de Oostendse haven. Dat schrijft De Tijd.

Het parket onderzocht of Vande Lanotte de hoofdsponsor van zijn basketbalclub Oostende, Telindus, had bevoordeeld tegenover andere bedrijven bij een lucratief contract. Het ging om een contract voor de bewakingscamerabeelden in de Oostendse haven tussen de federale politie en E-Port Communication Systems, waar Telindus naast het Oostends Havenbedrijf aandeelhouder van is.

Vande Lanotte was ten tijde van de ondertekening van het contract, op 29 december 2004, minister van Begroting. Het contract werd wel officieel ondertekend door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld).

Volgens de Brugse procureur des Konings Guy Billiouw werden geen strafbare feiten ontdekt. Zo kon het parket de link met Telindus als sponsor van de basketbalclub niet hardmaken. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content