‘Via overleg onderwijsconflict oplossen’ (Kris Peeters)

© Reuters

Peeters herhaalt dat de Vlaamse regering niet van plan is om “terug te keren op de genomen beslissingen” en dat de Vlaamse regering via overleg met de onverwijsvakbonden tot een akkoord wil komen.

“Het is aangewezen om eerst overleg te plegen voor er acties komen”, zo reageert Vlaams minister-president Kris Peeters op de stakingsdreiging van het gemeenschappelijk vakbondsfront van het Vlaams onderwijs.

Begin deze week haalde de Vlaamse regering de woede van de onderwijsvakbonden op de hals door de vervroegde uitstapregeling (TBS) voor Vlaamse leerkrachten af te schaffen, met uitzondering van het kleuteronderwijs. De TBS-regeling liet leerkrachten toe om op 58 of 56 (kleuterleerkrachten) te stoppen met werken en tot aan hun officieel pensioen op hun 60ste wachtgeld te krijgen.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront liet eerder verstaan dat er op 28 maart een grote staking komt in het onderwijs als de Vlaamse regering niet met “nieuwe elementen” komt.

Onderhandelingsmarge

Peeters herhaalt dat de Vlaamse regering niet van plan is om “terug te keren op de genomen beslissingen” en dat de Vlaamse regering via overleg met de vakbonden tot een akkoord wil komen. Net als onderwijsminister Pascal Smet laat Peeters verstaan dat er wel onderhandelingsmarge is.

Smet zelf liet eerder deze week uitschijnen dat er bijvoorbeeld marge zit op de kwesties van het wachtgeld en van de overgangsmaatregelen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content