Vervotte vindt Bellens’ herbenoeming onbegrijpelijk

Belgacom-topman Didier Bellens herbenoemde zijn vertrouwelinge, ondanks een negatief advies van de raad van bestuur.

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte vindt het onbegrijpelijk dat Belgacom-topman Didier Bellens zijn vertrouwelinge Concetta Fagard opnieuw heeft benoemd, ondanks een negatief advies van de raad van bestuur.

Die raad zal het dossier overigens opnieuw bekijken. Zolang neemt de minister geen sanctie tegen Bellens, verklaart ze aan Belga.

Vrijdag raakte bekend dat Bellens Fagard opnieuw in dienst neemt, nadat ze Belgacom voor de zomer moest verlaten na een vete met de communicatiedirecteur van het telecombedrijf. Maar ze wilde terug aan de slag bij Belgacom. Het benoemings- en bezoldigingscomité van de raad van bestuur zette het licht op rood, omdat een herbenoeming het bedrijf te veel zou schaden.

Maar dat njet legde topman Bellens naast zich neer. Hij kondigde vrijdag aan dat hij Fagard opnieuw in dienst genomen had als “executive advisor to the CEO”.

Dossier opnieuw geopend

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte noemde de herbenoeming zaterdag onbegrijpelijk. De voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom bevestigde dat de raad van bestuur het benoemingsdossier opnieuw zal openen. Ze wil wachten tot deze procedure is afgerond voor een beslissing te nemen over eventuele sancties tegen Belgacom-baas. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content