Veroordeling wegens overtreding sloopverbod Doel

De Maatschappij Linkerscheldeoever moet 750.000 euro betalen wegens een overtreding van het sloopverbod.

De Maatschappij Linkerscheldeoever is veroordeeld tot het betalen van 750.000 euro aan Doelenaars wegens het overtreden van het sloopverbod van het Gentse hof van beroep.

Dat meldde het actiecomité Doel2020 woensdag. Het vonnis dateert van vorige week. De beslagrechter in Dendermonde wees volgens het actiecomité toen het beroep af dat de maatschappij had ingediend tegen de dwangsom die haar was opgelegd wegens de onrechtmatige sloop van een woning in augustus 2009.
Volgens de advocaten van de Doelenaars zullen nu ook voor drie woningen die in 2010 werden gesloopt dwangsommen opgeëist worden.

Maatschappij in beroep

De Maatschappij Linkerscheldeoever kondigde woensdag aan dat ze in beroep gaat tegen de beslissing van de beslagrechter, die volgens de raad van bestuur neerkomt op het verbeurdverklaren van een bedrag van 750.000 euro.

Het beroep werkt echter niet opschortend, waardoor een deurwaarder het geld kan opeisen. Volgens directeur Peter Van de Putte tast het bedrag de liquiditeitspositie van de maatschappij aan, al zegt hij dat ze reserves heeft.

Van de Putte ontkent dat de maatschappij het sloopverbod omzeilt en onvoldoende acties onderneemt om de verkrotting tegen te gaan in Doel. De directeur wijst op het probleem van het kraken in Doel, waardoor er veel afgesloten ramen en deuren worden opengebroken.

De directeur voert ook aan dat woningen onvermijdelijk verkrotten eenmaal ze niet meer bewoond zijn en niet meer verwarmd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content