Vernietiging vergunning Uplace mooiste afscheidscadeau voor Tobback

© belga

Omwille van de gevreesde concurrentie voor het eigen handelscentrum voert Leuven al langer dan een decennium een verbeten strijd tegen de komst van Uplace.

De Leuvense burgemeester Louis Tobback bestempelt de vernietiging voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de stedenbouwkundige vergunning voor het shoppingcomplex Uplace in Machelen als ‘het mooiste afscheidscadeau dat men hem, en tegelijk ook de stad Leuven, in deze periode nog kon aanbieden’.

‘De beslissing illustreert dat de redelijkheid en het recht uiteindelijk toch zegevieren. Ook tégen een Vlaamse regering die met al haar vezels vasthing aan Verhaegen en Co en alles in het werk stelde om zelfs tegen beter weten in dit stedenbouwkundig, verkeerstechnisch en commercieel monster waar te maken’, aldus de Leuvense burgemeester.

Tobback haalt hierbij tevens uit naar Lorin Parys, de Leuvense lijsttrekker van N-VA, die van 2007 tot 2014 ‘Chief Operating Officer’ was van Uplace. ‘Benieuwd of de N-VA nu nog verder zal aandringen op de realisatie van Uplace en of zij daarbij nog kan rekenen op de ‘ex-operational officer’ L.P. als kandidaat-burgemeester voor de Leuvense middenstand (sic)’, aldus Tobback.

In een reactie laat Lorin Parys weten ‘dat het duidelijk is dat het Uplace-dossier van de baan is’. ‘Mijn focus ligt al een tijdje op hoe we samen met alle betrokken partijen in Leuven de middenstand kunnen versterken. We hebben daar concrete voorstellen over zoals het aanpassen van het circulatieplan en het invoeren van het eerste uur gratis ondergronds parkeren’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content