Verenigde Staten kondigen 345 miljoen dollar militaire hulp aan voor Taiwan

(Archiefbeeld) De Amerikaanse president Joe Biden bij de opening van een fabriek van de Taiwanese chipfabrikant TSMC AZ's in Phoenix, Arizona, VS 6 december 2022. © Reuters

De Amerikaanse president Joe Biden heeft toestemming gegeven voor militaire steun aan Taiwan ter waarde van 345 miljoen dollar, zo maakte het Witte Huis vrijdagavond bekend.

Er waren niet meteen details beschikbaar over de aard van de hulp. Het Witte Huis verwees in een korte verklaring naar “defensiematerieel” en “militaire training”. Een Amerikaanse functionaris die op voorwaarde van anonimiteit sprak, had eerder op de dag gesproken over bewakings- en verkenningssystemen, munitie en andere reserveonderdelen en apparatuur.

China beschouwt Taiwan als onderdeel van zijn grondgebied en protesteert systematisch als een land militaire hulp aan het eiland aankondigt. De Verenigde Staten verkopen al jaren wapens aan Taiwan, maar de nieuwe hulp zal rechtstreeks uit bestaande Amerikaanse voorraden komen, zoals dat ook het geval is met Oekraïne sinds het begin van de oorlog in februari 2022.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content