Vereeck ontkent gehengel naar plaats op N-VA-lijst

LDD-fractieleider in het Vlaams Parlement Lode Vereeck ontkent dat hij geprobeerd heeft een plaatsje te versieren op de Diepenbeekse N-VA-lijst.

LDD-fractieleider in het Vlaams Parlement Lode Vereeck ontkent dat hij geprobeerd heeft een plaatsje te versieren op de Diepenbeekse N-VA-lijst. “Ik heb nog geen enkele partij gevraagd om op een lijst te staan”, reageert hij op mediaberichten.

Zijn positie binnen LDD wordt in elk geval niet in vraag gesteld, aldus nog Vereeck.

De Standaard schrijft dat Vereeck vruchteloos probeerde als onafhankelijke een plaatsje te veroveren op de Diepenbeekse N-VA-lijst. Op een echte overstap mikte hij niet, al begreep de N-VA-leiding dat anders, aldus de krant. Vereeck reageerde op Twitter ontgoocheld over die berichtgeving: ‘Zucht… Brinckman (journalist De Standaard, red.) was nochtans perfect op de hoogte van ware toedracht’.

Vereeck: ‘Versnippering is niet goed’

Maar de LDD’er ontkent ook dat hij een plaatsje zocht op de N-VA-lijst, al staat nog niet vast hoe hij zich aan de kiezer wil aandienen. Doel was naar eigen zeggen in eerste instantie slechts een oplossing te vinden voor de specifieke Diepenbeekse situatie met negen partijen en een burgemeester die geen lid is van de meerderheid.

“Die versnippering is niet goed”, aldus Vereeck, die hoopte “zowel aan de linker- als de rechterzijde” kartels te zien ontstaan.

Jean-Marie Dedecker: ‘Wie onderhandelt over een overstap, kan in onze partij niet actief blijven’

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker was echter niet op de hoogte. “Wie onderhandelt over een overstap, kan in onze partij niet actief blijven”, reageerde hij al in de krant.

Vereeck: ‘Positie niet ter discussie’

Volgens Vereeck is de situatie intussen echter uitgeklaard. Zijn positie binnen de partij staat naar eigen zeggen niet ter discussie.

Toch bevestigt Vereeck nog dat alle opties openliggen voor de verkiezingen van 2014. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content