Verdachte bekent doodslag op vrouw in Idegem

© Image Globe

De dader is een gedetineerde die in 2001 werd veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op zijn vriendin.

De 50-jarige Ronald V. is aangehouden voor het doden van Martine V. (57) in haar huis in Idegem (Geraardsbergen). Hij heeft bekend. Het gaat om een gedetineerde die in 2001 tot 30 jaar cel werd veroordeeld voor de moord op zijn vriendin.

De feiten vonden afgelopen vrijdag plaats. Iets na tien uur vond de dochter van het slachtoffer haar moeder vermoord met verschillende messteken en gewikkeld in een laken.

Gedetineerde
Het parket kon ook meteen een verdachte opsporen, de 50-jarige Ronald V. De man werd verhoord en heeft inmiddels bekend. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het gaat om een gedetineerde die het slachtoffer kende via de gevangenis. Het slachtoffer ving soms gedetineerden op tijdens hun penitentiair verlof.

Doodslag
Voorlopig wordt de man beschuldigd van doodslag. Volgens het parket van Oudenaarde zijn er tot hiertoe geen aanwijzingen voor voorbedachtheid. Over het motief voor de moord is nog niks bekend.

Ronald V. werd in 2001 door het Antwerpse hof van assisen veroordeeld tot 30 jaar cel voor het doden van zijn vriendin Vera De Lathouwer op 18 maart 2000. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content