Veertig werknemers kerncentrale Doel aan leugendetector

Kerncentrale Doel, Antwerpen © BELGA

Om een doorbraak te forceren in het onderzoek naar de sabotage van de kerncentrale in Doel, worden een veertigtal werknemers verhoord met een leugendetector.

Het gerecht wil een veertigtal werknemers van de kerncentrale in Doel met een leugendetector verhoren. De speurders hopen zo eindelijk een doorbraak te forceren in het onderzoek naar de sabotage van de centrale, nu bijna een jaar geleden. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

Het onderzoek naar de sabotage op de kerncentrale van Doel, op 5 augustus 2014, vordert moeizaam. De dader moet allicht in de centrale zelf worden gezocht, maar er zijn amper of geen tastbare bewijzen.

Nooit doorslaggevend

Daarom zijn bijna alle ingenieurs, technici en andere werknemers die rond het moment van de sabotage aanwezig waren in de turbinezaal van kernreactor Doel 4 nu uitgenodigd voor een verhoor met de leugendetector. Het gaat alles samen om een veertigtal mensen.

Een verhoor met een polygraaf kan nooit doorslaggevend zijn als het ooit tot een rechtszaak komt, maar kan tijdens een onderzoek wel een belangrijk hulpmiddel zijn om een bepaalde piste verder te onderzoeken. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content