‘Veel Hasselaren willen dat Pukkelpop blijft’

Het is niet zeker dat Pukkelpop nog een toekomst heeft, zegt de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. Dat zal in de komende maanden duidelijk worden.

Het is niet zeker dat Pukkelpop nog een toekomst heeft, zegt de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. Dat zal in de komende maanden duidelijk worden. Maar als het muziekfestival opnieuw georganiseerd wordt, zullen er zonder twijfel plaatsen of momenten ingelast worden om de slachtoffers te herdenken, zei Claes vanochtend op Radio 1.

Claes zegt dat ze de afgelopen dagen van heel veel Hasselaren te horen kreeg dat Pukkelpop moet blijven. “Maar op dit moment is nog niemand bezig met de toekomst van Pukkelpop”.

Kritiek

De beslissing om het festival nu volledig af te gelasten, noemde Claes opnieuw de enige juiste beslissing. Ze zei dat ze waarschijnlijk geen goedkeuring zou hebben gegeven om het festival te laten doorgaan op slechts een podium. Dan zou immers al het volk, dat normaal verspreid is over de verschillende podia op het terrein, op een enkele plaats samenkomen.

Claes wees ook resoluut de kritiek af dat er gewaarschuwd had moeten worden voor het mogelijke onweer. Het meteorologisch instituut KMI had immers een algemene waarschuwing gegeven met code oranje. Dat betekent onweer “dat gepaard kan gaan met grote schade aan gebouwen, ontwortelde bomen, blikseminslagen en plaatselijke wateroverlast”.

Maar niemand had kunnen voorspellen dat het onweer net boven Pukkelpop op zijn hevigst zou zijn, luidde het. Iets wat overigens ook het parket van Hasselt al zei.

Vijf doden Er is voorlopig geen slecht nieuws te melden over de mensen die gewond raakten bij het drama op Pukkelpop. “Er was afgesproken dat ik op de hoogte zou worden gebracht als er een negatieve evolutie was. Ik heb geen nieuws gekregen”, aldus nog Claes. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content