VBO: ‘Debat mag niet enkel over taxshift gaan’

Charles Michel (MR) © BELGA

Het Verbond van Belgische Ondernemingen wil onderhandelen over een meer flexibele arbeidsmarkt. ‘Het debat mag niet enkel over de taxshift gaan’, klinkt het.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen wil snel onderhandelen over een flexibelere arbeidsmarkt. “Het debat mag niet enkel over de taxshift gaan”, zegt VBO-topman Bart Buysse in De Tijd.

Update

De vakbonden zijn er met hun acties in geslaagd de taxshift bovenaan op de politieke agenda te plaatsen, waardoor andere hervormingen wat op de achtergrond zijn beland. Dit tot ongenoegen van de werkgevers. “We moeten het debat durven open te trekken”, zegt Buysse, de directeur-generaal van het VBO. “Ons arbeidsrecht, dat grotendeels van de jaren ’70 dateert, is aan een update toe. Als we dat niet doen, zeggen we nee tegen economische groei en nieuwe jobs.”

Modernisering arbeidsrecht

De regering-Michel heeft de modernisering van het arbeidsrecht opgenomen in het regeerakkoord. Ze belooft onder meer werk te maken van een meer flexibele arbeidsorganisatie en soepelere arbeidstijden. Het VBO vreest evenwel dat de regering de bonden niet nog meer voor het hoofd wil stoten en het dossier daarom tijdelijk in de koelkast zal steken. “Maar daardoor dreigen we de vruchten van zo’n hervorming niet meer tijdens deze legislatuur te kunnen plukken”, zegt Buysse. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content