Van Peel: ‘Ik hoop dat De Wever in 2014 op zijn bek gaat’

De Antwerpse schepen Marc Van Peel is scherp voor zijn burgemeester Bart De Wever. Van Peel ergert zich aan het ‘populistisch taalgebruik’ van De Wever en hoopt dat die bij de verkiezingen volgend jaar ‘op zijn bek gaat’.

Van Peel (CD&V) doet die uitspraken in De Standaard. “Ik ben een loyaal bestuurder van de stad. Ik help De Wever, voorzover dat bij mijn functie hoort”, verantwoordt Van Peel de uithaal naar zijn burgemeester, die ook voorzitter is van de N-VA. Naar eigen zeggen heeft Van Peel dus enkel kritiek op De Wever als partijvoorzitter.

‘Combinatie zwaar onderschat’

De schuld van die spreidstand schuift Van Peel in de schoenen van de N-VA-baas. “Aanvankelijk zei hij dat hij eind 2013 zou aftreden als voorzitter en dat hij zich helemaal op zijn job als burgemeester zou concentreren. Nu blijkt dat hij nog een jaar langer voorzitter blijft”, hekelt hij in Het Laatste Nieuws. “Voor ’t Stad is zijn verlengd partijvoorzitterschap slecht nieuws.”

Volgens Van Peel heeft De Wever de combinatie “zwaar onderschat”. Toch zit vooral het populisme van De Wever Van Peel hoog. “Ik begrijp dat zijn populistisch taalgebruik electoraal werkt, maar het ergert me wel geweldig. Gelukkig hangt hij in het schepencollege niet de populist uit.”

De Wever wuift weg

“Van Peel mag zeggen wat hij wil”, reageert De Wever zelf zaterdag al in Het Laatste Nieuws. “Ik ben burgemeester én partijvoorzitter. In die laatste functie behoud ik me het recht voor om uitspraken te doen over de nationale politiek. Het recht dat ik zelf opeis, ga ik anderen niet ontzeggen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content