Trump haalt opnieuw uit naar parlementscommissie rond bestorming Capitool

Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt. Hij noemde de werkzaamheden van die commissie in een twaalf pagina’s tellend document een “aanfluiting van justitie”. Ook herhaalde hij zijn valse beschuldigingen van fraude met betrekking tot de verkiezingen van 2020.

‘Deze schertsvertoning … is een schaamteloze poging om de aandacht van het publiek af te leiden van de waarheid … die is dat Amerikanen op 6 januari 2021 massaal naar Washington kwamen om hun verkozenen verantwoordelijk te houden voor de duidelijke aanwijzingen van criminele activiteit tijdens de verkiezingen’, trok de voormalige president van leer.

De parlementscommissie, die bestaat uit zeven Democraten en twee Republikeinen, onderzoekt al bijna een jaar wat de rol en de verantwoordelijkheid van de Republikeinse miljardair is met betrekking tot de aanval van zijn aanhangers op het Amerikaanse Congres. Er zijn al twee hoorzittingen achter de rug, en er volgen er nog vier.

Bij de bestorming van het Capitool stierven vier mensen; één werd doodgeschoten door de politie, de anderen stierven een natuurlijke dood. Ongeveer 140 politieagenten raakten gewond en één stierf de volgende dag. Vier agenten pleegden later zelfmoord.

Partner Content