TreinTramBus over spoorstaking: ‘Ergste wat we voorbije decennia op dit vlak gezien hebben’

© Belga

Reizigersvereniging TreinTramBus reageert woest op de plannen van de spoorbonden om in januari vijf dagen te staken.

TreinTramBus vindt de stakingsplannen compleet buiten proportie. “Het ergste wat we de voorbije decennia op dit vlak gezien hebben”, aldus de reizigersvereniging.

De organisatie is ook verbaasd over het feit dat de stakingsaanzegging er komt op een moment dat onderhandelingen nog maar van start zijn gegaan.

De stakingsdagen vallen ook nog eens midden in de examenperiode van hogescholen en universiteiten, merkt de reizigersvereniging op.

TreinTramBus roept de vakbonden op tot redelijkheid. “De staking treft immers de reizigers die op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor de problematiek die de stakers onder de aandacht willen brengen.”

De acties, een 48-urenstaking en een 72-urenstaking, werden eerst aan Franstalige kant aangekondigd, door CSC Transcom en CGSP Chemenots, en vervolgens ook aan Nederlandstalige kant, door ACV Transcom en ACOD Spoor.

De achterban van de spoorbonden verwierp dinsdag de ontwerp-cao 2016-2018. Die ontwerp-cao lag samen met een aantal productiviteitsverhogende maatregelen op tafel na gesprekken tussen de directies van NMBS, Infrabel en HR Rail, en de bonden.

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content