Touring is gekant tegen wegenvignet

Volgens de mobiliteitsorganisatie zou een kilometerheffing het verplaatsingsgedrag wel kunnen beïnvloeden.

De mobiliteitsorganisatie Touring is gekant tegen de beslissing van de Vlaamse regering om tegen 2013 een wegenvignet voor personenwagens in te voeren. Ze ziet meer heil in een kilometerheffing.

De Vlaamse regering stemde vrijdag in met het princiepsakkoord met Wallonië en Brussel over de invoering van een wegenvignet voor personenwagens en een kilometerheffing voor vrachtwagens.

Touring betreurt dat er ook niet voor personenwagens gekozen is voor een kilometerheffing. De organisatie wijst erop dat met een wegenvignet het autogebruik niet kan beïnvloed worden.

‘Men kan met een wegenvignet niet vermijden dat automobilisten wegen gebruiken die men wil ontraden of op tijdstippen die men wil vermijden omdat het gaat om een forfaitaire belasting, een vast bedrag. Met een kilometerheffing kan men wel sturend werken en het verplaatsingsgedrag beïnvloeden’, aldus Touring.

De mobiliteitsorganisatie spreekt over een gemiste kans. Het enige positieve volgens haar is dat buitenlanders mee zullen betalen voor onze wegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content