Totaalakkoord bereikt over bevriezing energieprijzen

© Belga

Het kernkabinet zet het licht op groen voor een totaalplan om de energieprijzen tot eind 2012 te bevriezen.

Het kernkabinet is het eens geraakt over het plan van de minister van Energie Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) om de energieprijzen tot eind dit jaar te bevriezen.

Beide regeringsleden kregen groen licht voor een reeks structurele maatregelen. Dat is uit zeer goede bron vernomen. De ministerraad, die dit weekend wellicht samenkomt om het pakket aan begrotingsmaatregelen goed te keuren, zal zich dan in tweede lezing ook uitspreken over het wetsontwerp dat de indexering van de energieprijzen vanaf 1 april tot eind dit jaar bevriest.

De Raad van State leverde een positief advies af over de wettekst, die na het fiat van de regering naar het parlement kan worden gestuurd.

Structurele maatregelen

Zoals op de ministerraad van vorige week was overeengekomen, werkten Vande Lanotte en Wathelet ondertussen een reeks structurele maatregelen uit. Ze legden die voor aan het kernkabinet, dat het licht op groen zette voor het pakket. Het gaat naar verluidt om een reeks initiatieven die alle aspecten van de prijsvorming omvatten. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content