Tiental mensen opgepakt bij huiszoekingen Hells Angels

© Epa

Bij de huiszoekingen van woensdagochtend in clubhuizen van de motorbende Hells Angels en aanverwante clubs, zijn een tiental mensen opgepakt.

Woensdag vonden huiszoekingen plaats in zes clubhuizen in Genk, Leopoldsburg, Gentbrugge, Eernegem, Marcinelle en Zwijndrecht, en in verschillende privéwoningen, onder meer in Moeskroen.

Schietpartij

De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar een schietpartij in oktober 2009 in Aalbeke. Toen raakten drie leden van

een andere motorbende, de Outlaws, zwaargewond toen hun clublokaal werd beschoten vanuit een voorbijrijdende wagen. Een paar maanden eerder, op 24 juli 2009, waren aan hetzelfde clublokaal ook al enkele motoren in brand gestoken.

Na die feiten opende het federaal parket een gerechtelijk onderzoek voor moordpoging, onder leiding van een Kortrijks onderzoeksrechter.

Noord-Frankrijk

In dat onderzoek zijn nu een tiental mensen opgepakt, van wie een deel voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. “Er zit één vrouw bij, voor de rest zijn het allemaal mannen”, zegt Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. “Alle verdachten zijn vijftigers. Op onze vraag zijn er in de Noord-Franse regio Nord-pas-de-Calais ook twee huiszoekingen uitgevoerd, waarbij één verdachte is opgepakt. Voor die man is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.”

Bij de huiszoekingen zijn ook een groot aantal handvuurwapens en andere wapens gevonden en in beslag genomen, naast een hele hoop documenten en alle computers. In het Eernegemse clublokaal vond de politie ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content