Telenet ontkent dat Leterme adviseerde als premier

© reuters

Yves Leterme is eind 2011 begonnen met advies te geven aan Telenet. Dat blijkt uit extra gegevens die Telenet naar aanleiding van de zaak-Bracke heeft vrijgegeven.

Telenet benadrukt dat Yves Leterme voor december 2011 geen enkel advies heeft verleend aan het bedrijf. Hij nam pas op 19 december, kort na afloop van zijn termijn als premier dus, voor het eerst deel aan een vergadering van de adviesraad. Vreemd genoeg kreeg hij wel een vergoeding voor een half jaar lidmaatschap. Ter herinnering: Leterme nam op 6 december afscheid als premier.

Eerst zei Telenet dat Leterme werd betaald vanaf half 2011. Dat gaf de indruk dat hij al voor het einde van zijn premierschap begon als adviseur.

In een aanvullend communiqué zegt het bedrijf echter dat Leterme pas op 19 december 2011 een eerste vergadering als lid van de adviesraad heeft bijgewoond. ‘Hij is in 2011 daardoor voor een half jaar lidmaatschap en één vergadering vergoed.’

Yves Leterme heeft voor december 2011 geen enkel advies verleend voor Telenet.

Telenet heeft nu toch volledige transparantie gegeven over de vergoedingen die in de voorbije jaren werden betaald aan politici. Leterme zit op vandaag nog steeds in de adviesraad van Telenet. Doorheen de jaren streek hij in totaal 55.000 euro op.

Daarmee is hij lang niet de best betaalde politicus bij Telenet: Patrick Dewael stuurde facturen voor 82.000 euro, Siegfried Bracke voor 66.000 euro en Peter Vanvelthoven 62.000 euro.

Telenet strikte Leterme half 2011 al, terwijl hij tot in december premier in lopende zaken was.

Partner Content