Wuif naar uw gsm

© Reuters

Binnenkort wordt u verlost van de vettige vingerafdrukken op uw smartphone of tablet, met een simpele handbeweging zal u de applicaties kunnen bedienen.

De touchbediening van allerlei apparaten is erg populair. De Israëlische ontwikkelaar eyeSight Mobile Technologies gaat nog een stap verder en introduceert het ’touchless’ besturen van communicatiemiddelen, zo meldt Diskidee.be. Met hun Gesture Recognition technologie is het immers mogelijk om draagbare computers, smartphones en tablets te bedienen door met de hand te wuiven. De applicatie is geschikt voor toestellen die werken met Windows of Android, het besturingssysteem van Google voor mobiele telefoons. Een tweede voorwaarde om van deze softwaretoepassing gebruik te maken, is een camera op de voorzijde van het scherm.

Bladeren door menu’s, foto’s of muzieknummers wordt door deze applicatie erg gemakkelijk. Wie zijn tablet of pc gebruikt in de keuken als virtueel kookboek hoeft de handen niet te wassen om naar de volgende pagina van het recept te bladeren. Een simpele handbeweging is voldoende. Ook in de auto is het gemakkelijk te gebruiken, zo hoeft u maar eens te wuiven en kan u switchen tussen bijvoorbeeld de gps-functie en het muziekmenu. Volgens Cnet.com zorgt een rotatie van de vuist voor het in- en uitzoomen van het scherm. Ofer Sadka, hoofd van het technologiebedrijf Extreme Reality, belooft dat de applicatie nog dit jaar op de markt komt.

Om een zicht te krijgen op de werking, kan u de video bekijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content