Elektronicabedrijf Samsung eist dat het de nieuwe iPhone en iPad van Apple mag zien voor ze op de markt komen. Beide bedrijven beschuldigen elkaar van plagiaat.

De rechter besliste eerder al dat Apple de nieuwe tablet van Samsung, de Galaxy Tab, mag bekijken voor deze te koop wordt aangeboden. Apple vond dat deze te veel op de iPad lijkt. Ook de Droid Charge van Samsung lijkt verdacht veel op een iPhone, aldus Apple.

Omgekeerd diende Samsung ook een klacht in. Ze verdenken het bedrijf ervan Samsung-technologie te gebruiken in de iPhone en iPad.

De kans dat de rechter dit verzoek zal toestaan is echter klein. Er doen geruchten de ronde dat er een nieuwe iPhone zou worden gelanceerd, maar die werden nog niet door Apple bevestigd. Omdat er officieel nog geen nieuwe iPhone bestaat, is het moeilijk om hem te bekijken. (NC)

Elektronicabedrijf Samsung eist dat het de nieuwe iPhone en iPad van Apple mag zien voor ze op de markt komen. Beide bedrijven beschuldigen elkaar van plagiaat. De rechter besliste eerder al dat Apple de nieuwe tablet van Samsung, de Galaxy Tab, mag bekijken voor deze te koop wordt aangeboden. Apple vond dat deze te veel op de iPad lijkt. Ook de Droid Charge van Samsung lijkt verdacht veel op een iPhone, aldus Apple. Omgekeerd diende Samsung ook een klacht in. Ze verdenken het bedrijf ervan Samsung-technologie te gebruiken in de iPhone en iPad. De kans dat de rechter dit verzoek zal toestaan is echter klein. Er doen geruchten de ronde dat er een nieuwe iPhone zou worden gelanceerd, maar die werden nog niet door Apple bevestigd. Omdat er officieel nog geen nieuwe iPhone bestaat, is het moeilijk om hem te bekijken. (NC)