Inreisbeperkingen worden strenger voor wie uit niet-EU-land komt

© SKA Organisation

Zuid-Afrika mag samen met Australië en Nieuw-Zeeland de grootste radiotelescoop ter wereld bouwen.

De 27 Europese lidstaten zijn het maandag eens geraakt over strengere inreisbeperkingen voor al wie vanuit een niet-EU-land de Unie wil binnenkomen. Die reizigers zullen een negatief resultaat moeten kunnen voorleggen van een coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Dat werd in diplomatieke kringen vernomen. Het akkoord moet nog formeel worden goedgekeurd.

De Europese Commissie stelde vorige week een verscherping van de regels voor. Volgens ingewijden hebben de lidstaten daarover nu al een principieel akkoord gesloten. Het gaat om een aanbeveling, die de lidstaten in beleid kunnen omzetten om hun coronamaatregelen voor reizigers beter op elkaar af te stemmen.

De EU-lidstaten zijn al strenger voor toeristische reizigers, maar de nieuwe regels zullen ook gelden voor reizigers die om professionele of andere essentiële redenen naar de Europese Unie komen. Als ze geen negatief testresultaat kunnen voorleggen, zullen ze ook bij aankomst een test kunnen laten afnemen.

Voor reizigers uit landen waar nieuwe, meer besmettelijke varianten van het coronavirus circuleren, nemen de lidstaten zich voor een verplichte quarantaine op te leggen en de reizigers bij aankomst sowieso ook nog eens te testen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content