Facebook: Mark Zuckerberg houdt zijn aandelen nog minstens een jaar

© Reuters

Facebook-baas Mark Zuckerberg staat demonstratief achter zijn bedrijf: hij wil zijn aandelen ten vroegste over een jaar kwijt. Facebook is ondertussen meer dan de helft van zijn waarde kwijt.

Zuckerberg liet in een mededeling aan de beursautoriteiten weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te zullen houden.

54 procent kwijt

De aankondiging komt er nadat het aandeel van Facebook een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Het zakte dinsdag tot 17,55 dollar. In mei ging het nog aan 38 dollar per stuk naar de beurs. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren.

Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen.

Nervositeit

Er heerst nervositeit bij beleggers, omdat andere eigenaars en personeelsleden van de sociale netwerksite hun participatie binnenkort zouden mogen verkopen. Gevreesd wordt dat ze massaal van deze mogelijkheid zullen gebruik maken. Daarmee dreigt de koers nog verder te zakken. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content